Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po zmizelé Anně v Brně denně pátrají skupiny dobrovolníků. Zatím marně

Už téměř týden čekají blízcí na návrat pětatřicetileté Anny Kellerové, která zmizela v Brně. Stopy po ženě, která se podle svých slov vydala na procházku, končí v lokalitě mezi brněnským Komínem a Bystrcí. K nalezení pohřešované zatím nevedlo ani pátrání organizované rodinou.

Od minulého pátku hledají příbuzní Annu, která se poslední měsíc zdržovala u svých rodičů v brněnském Králově Poli. Zatímco někteří dobrovolníci po ženě v několikačlenných skupinách organizovaně pátrají, jiní vylepují plakáty s její tváří, a to i za hranicí moravské metropole. Anna totiž žila a pracovala v Hradci Králové, kde by se podle blízkých teoreticky mohla také nacházet.

Primárně se ale pátrá především v Brně, kde byl naposledy zachycený signál Annina mobilního telefonu. Ten se měl podle dohledaného signálu nacházet v oblasti mezi brněnským Komínem a Bystrcí, kde se v sobotu vybil. Do těžce přístupné oblasti vyrazily již o minulém víkendu desítky policistů. „V akci byla i letecká služba, psovodi, jízdní policie a také speciální pořádková jednotka," informoval mluvčí policistů Pavel Šváb.

Pátrání ale úspěšné nebylo. A to i přes zapojení Czech SAR teamu, který se věnuje hledáním osob v terénu. Každodenní pátrací skupiny organizují také příbuzní zmizelé Anny, již její hledání koordinují prostřednictvím facebookové skupiny Pátráme po Aničce.

Rojnice i pátrací tým. Annu zmizelou v Brně marně hledá policie

Policisté i dobrovolníci pátrají od minulého týdne po pohřešované ženě, jež se měla naposledy pohybovat na severozápadě moravské metropole. Pětatřicetiletá Anna Kellerová odešla na procházku, nazpět už se ale nevrátila. Do hledání se zapojil také...

Dnes dopoledne si dali dobrovolníci sraz na odstavném parkovišti u brněnské zoologické zahrady, odkud se vydali na systematické prohledávání oblasti podél řeky Svratky. „Aktuálně připravujeme i pátrání v Hradci Králové v místech, kam Anička ráda chodila," informovala v facebookové skupině Annina sestřenice Bětka Hamrová.

Proč pětatřicetiletá žena zmizela, údajně nenaznačily ani její online konverzace, které vedla s přáteli. Při odchodu z domu měla na sobě Anna košili, hnědé tričko a hnědé kraťasy, sluneční brýle stejné barvy, barefoot foty a na zádech batoh. Je menší postavy, vysoká zhruba 163 centimetrů. „Pokud máte o ztracené osobě jakékoliv informace nebo jste se s ní potkali, ozvěte se, prosím, na tísňovou linku 158,“ dodal Šváb.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Pátrání po Aničce, archiv redakce

Štítky pátrání, anna kellerová, hledání, pohřešovaná, Brno, Anna Keller, Bystrc, Brno-Komín, Hradec Králové, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po zmizelé Anně v Brně denně pátrají skupiny dobrovolníků. Zatím marně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.