Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž z Brněnska se nechal unést neexistujícími bitcoiny. Přišel o statisíce korun

Z myšlenky, že přišel ke snadno vydělaným penězům, se krátce radoval muž z Brněnska. Právě toho kontaktoval přes telefon neznámý volající, jenž mu oznámil radostnou novinu. Podle slov na druhé straně aparátu se muži objevila lákavá částka na bitcoinovém účtu. Jak se ale ukázalo, šlo o podvod.

Obětí připravené lsti se stal sedmačtyřicetiletý muž z Brněnska. Při telefonické konverzaci se dozvěděl, že na jeho kryptoměnovém účtu, o kterém ani nevěděl, že existuje, se objevily peníze. Protože částka zněla lákavě, přijal muž ochotně nabídku volajícího, který mu vysvětlil, jak si finance převede. „Společně do telefonu a počítače nainstalovali software na jejich vzdálenou správu. Za vzájemné spolupráce pak provedli několik transakcí. Jejich výsledkem ovšem nebyl avízovaný zisk, ale nemalá ztráta," popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Na to, že přišel o téměř tři sta tisíc korun, přišel muž až ve chvíli, kdy jeho protějšek náhle přestal komunikovat. Na podobné situace přitom policisté čím dál častěji upozorňují. Na konci dubna se údajná investice do kryptoměn nezadařila ani seniorce z Brněnska, které z účtu zmizelo téměř tři čtvrtě milionu.

Problémové jsou podle policie nabídky investic i prosby údajných vojáků či lékařů o peníze. Za pomoci navázání důvěry vylákávají podvodníci ze svých obětí i statisíce korun. „Úspěšnost jejich dopadení je bohužel naprosto minimální. Většina končí v zahraniční a stopy vedou do zemí, se kterými nemá Česká republika policejní ani justiční spolupráci. Často se jedná o africké země,“ sdělil Stanislav Kovárník, vedoucí oddělení kybernetického oddělení Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. 

Myslela, že investuje do kryptoměn. Důchodkyně z Brněnska přišla o tři čtvrtě milionu korun

Čekala výhodné zhodnocení naspořených peněz, nakonec ale přišla o statisíce korun. Údajná investice do kryptoměn přišla draho starší ženu z jižní Moravy. Neznámý podvodník jí totiž z účtu převedl skoro tři čtvrtě milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky policie, podvod, internet, kryptoměna, Bitcoin, Brněnsko, peníze, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Brněnska se nechal unést neexistujícími bitcoiny. Přišel o statisíce korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.