Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vážná nehoda tří aut na jižní Moravě má jednu oběť. Mezi zraněnými jsou i děti

, aktualizováno 19. dubna 2022, 10:15

K mimořádné události vyjížděli na Velikonoční pondělí po poledni jihomoravští záchranáři. Vážná dopravní nehoda na Znojemsku si vyžádala zásah sedmi prostředků. Jeden člověk svým zraněním podlehl při převozu do nemocnice, mezi dalšími pěti zraněnými jsou také děti.

Při tragické srážce tří aut se u Citonic na Znojemsku zranilo celkem šest osob. Na místo vyrazila letecká záchranná služba, lékař v setkávacím systému, čtyři záchranářské posádky i inspektor provozu. „Z našeho pohledu se jednalo o mimořádnou událost prvního stupně," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Jeden těžce zraněný muž musel být po incidentu resuscitován a v kritickém stavu transportován vrtulníkem na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Mluvčí zařízení Veronika Plachá dnes pro ČTK uvedla, že zdravotní stav pacienta, který byl spolujezdcem pravděpodobného viníka nehody, se během převozu zhoršil. Lekáři v nemocnici mu již nemohli pomoci, a muž svým zraněním podlehl.

Těžká zranění utrpěl také nezletilý mladík, který skončil na ARO Dětské nemocnice v Brně. Středně těžce se zranil mladý muž, který se nyní nachází ve znojemské nemocnici. „Zbývající tři lidé se zranili lehce. Také tyto pacienty jsme po ošetření směřovali do znojemské nemocnice, na oddělení chirurgie," řekla Bothová s tím, že jedním z lehce zraněných bylo dítě.

Jedno z aut mělo na vozovce dostat smyk a srazit se se dvěma dalšími. Nehoda si vyžádala uzavření silnice a odklon vozidel po objízdných trasách. Příčiny neštěstí nyní zjišťují policisté.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky záchranáři, nehoda, doprava, policie, nemocnice, Jihomoravský kraj, úraz, Velikonoční pondělí, okres Znojmo, Fakultní nemocnice Brno, Citonice, Dětská nemocnice FN Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda tří aut na jižní Moravě má jednu oběť. Mezi zraněnými jsou i děti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.