Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič traktoru na jižní Moravě vjel na přejezdu pod vlak

Kuriózní nehoda překvapila dnes dopoledne jihomoravské policisty. Ti zamířili k železniční trati na Znojemsku, na kterou neočekávaně vjel traktor a připojeným vlekem se střetl s vlakem. Při srážce vozů se nikdo nezranil.

Dopravní nehoda se odehrála v prostoru železničního přejezdu na trati mezi Moravským Krumlovem a Bohuticemi. Řidič traktoru v místě nezodpovědně přejížděl i přes zapnuté výstražné červené světlo na zabezpečovacím zařízení.

Jak semafor předznamenal, na trať se v mžiku přiřítil vlak. „S velkým štěstím se šoférovi podařilo přejezd před nehodou překonat alespoň s traktorem, ke středu tak došlo jen s vlekem, který měl za traktorem připojený," řekl policejní mluvčí David Chaloupka.

Ve vlaku se v danou dobu nenacházeli žádní cestující a strojvůdce, který před nárazem do vleku začal brzdit, vyvázl z incidentu bez zranění. „Střet vozidla s vlakem končí zpravidla tragicky. Zveřejněná nehoda je tak svými následky opravdu ojedinělá. Při vjíždění do kolejí je na místě zvýšená obezřetnost. V zájmu zachování vlastního zdraví se vždy vyplatí rozhlédnout jestli se neblíží vlak," varoval Chaloupka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, vlak, policie, traktor, havárie, Jihomoravský kraj, okres Znojmo, Moravský Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič traktoru na jižní Moravě vjel na přejezdu pod vlak  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.