Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté u Brna chytili cizince, kteří si vezli eura z loupeže v Rakousku

Rychlou akci předvedli jihomoravští policisté oslovení kolegy z blízkého Rakouska. Za úkol měli lapit zloděje, kteří v sousední zemi vyloupili bankomat. Ve svém voze, s nímž mířili do České republiky, si pachatelé vezli 114 tisíc euro.

K narušení rakouského bankomatu došlo minulý pátek ráno nedaleko hranic s jižní Moravou. Pachatelé, kteří z přístroje ukořistili nemalou finanční hotovost, po činu nasedli do tmavé Mazdy 6 a vydali se na úprk směrem do Česka. 

O lapení zlodějů informovali jihomoravští policisté dnes. „Policisté rychle obsadili taktická místa, kudy by se zloději mohli pokusit uniknout. Krátce před sedmou hodinou ranní bylo podezřelé vozidlo spatřeno na dálnici D1 u Velké Bíteše, jak jede směrem na Brno," řekl mluvčí David Chaloupka.

O pohybu tmavého vozu informoval aktivní hlídky operační důstojník, díky němuž se auto u Brna podařilo dostihnout a zastavit. Uvnitř našli policisté dva cizince z východní Evropy. S sebou si kromě lupu vezli další podezřelé předměty, a to včetně elektrických terénních koloběžek, tmavého oblečení, tlakové lahve s plynem a registračních značek. „Oba muži budou na základě evropského zatýkacího rozkazu předáni kolegům do Rakouska," uvedl Chaloupka.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky loupež, policie, Rakousko, zásah, Brno, Česko, Jihomoravský kraj, Mazda6, Dálnice D1, Velká Bíteš, Východní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté u Brna chytili cizince, kteří si vezli eura z loupeže v Rakousku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.