Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Spadla klec. Policisté lapili žháře, který stál za požáry na Hodonínsku

Policisté dopadli muže, který si od loňského roku krátil čas zakládáním požárů. Žhář řádil na Hodonínsku, kde podpaloval trávu, lesy či dřeviny. Podle odhadu způsobil svým chováním škodu za více než půl milionu korun.

Při požárech, které od října 2021 trápily lidi z Hodonínska, sice nikdo nezemřel, škodu ale napáchaly značnou. Za sucha, které v poslední době panuje, je podle hasičů každý hořící porost rizikem. Požárníci vyjížděli za poslední půlrok například k požárům lesů a trav u Vrancova, Rohatce nebo Hodonína. 

Četnost a rozmístění ohňů začaly být časem podezřelé, a tak se do věci vložili jihomoravští policisté. „Klec spadla 29. března, kdy byl zadržen podezřelý muž v bezprostřední blízkosti místa posledního požáru nedaleko Vracova. Již při eskortě na oddělení se muž doznal k zakládání požárů a popsal místa i způsob založení ohně,“ řekl dnes za policisty mluvčí Pavel Šváb.

Třiatřicetiletý žhář z Hodonínska se přiznal k založení pětadvaceti požárů. Největší z nich přitom poškodil národní přírodní památku Váté písky a zpustošil asi jedenáct hektarů lesního porostu. Podle výpovědi se obviněný, který už byl v minulosti trestaný pro majetkovou trestnou činnost, na místa činu dopravoval na kole. „Celková škoda za všechny požáry je zatím odhadnuta na více než půlmilionu korun. Zodpovídá se z poškození cizí věci," shrnul Šváb.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSOL

Štítky požár, žhář, policie, hasiči, okres Hodonín, Pavel Šváb, Hodonín, Rohatec, Vracov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spadla klec. Policisté lapili žháře, který stál za požáry na Hodonínsku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.