Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Brně se vznítil balkon. Z hořícího bytu vyvázl pes, papoušek i králík

Hustý kouř a plameny, které šlehaly z balkonu domu v Brně, zaměstnaly včera jihomoravské záchranné složky. Oheň se rozšířil na fasádu a pronikl i do bytu. Po vyražení dveří se z místností podařilo zachránit zoufale štěkajícího psa, králíka i papouška.

K požáru, který vznikl na balkoně jednoho z domů, došlo včera po poledni v brněnské Bystrci. Strážníky na místo přivolala vyděšená žena, která zpozorovala šlehající plameny. Do Vondrákovyu lice proto vyrazily nejbližší hlídky, k nimž se brzy přidali také jihomoravští policisté a hasiči. „Společně informovali nájemníky okolních bytů, pobídli je k rychlému odchodu na ulici a hlídce městské policie se podařilo otevřít dveře zakouřeného bytu, za nimiž zoufale štěkal pes," popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Z bytu se linul štiplavý zápach, protože plameny pronikly až do jedné z místností. Hasiči se vydali požár zlikvidovat. V místnostích se nenacházel žádný člověk, bez újmy vyvázli také zvířecí obyvatelé. Požárníci zásahem zachránili psa, papouška i králíka.

„Příčina požáru se bude vyšetřovat. Na balkóně v plastovém květináči se však našla nedohaslá cigareta. Kolem tři čtvrtě na dvě celý zásah skončil a uživatelé bytů se mohli vrátit domů," uvedl Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, hasiči, strážníci, požár, zásah, Brno, balkon, pes, králík, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se vznítil balkon. Z hořícího bytu vyvázl pes, papoušek i králík  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.