Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Nebezpečná honička v Brně. Opilý řidič ujížděl před policií a zranil několik lidí

Nebezpečná podívaná čekala lidi pohybující se v centru Brna. Své pasažéry i kolemjdoucí ohrožoval řidič, který se městem řítil vysokou rychlostí a za volant usedl pod vlivem alkoholu. Mladíkova bezhlavá jízda si vyžádala několik zraněných.

Dvaadvacetiletý muž na sebe strhl pozornost poté, co se v pondělí začal prohánět brněnskými ulicemi rychlostí až 120 kilometrů v hodině. Za vozem se vydala policejní hlídka a odstartovalo pronásledování. Policisté se pokusili využít chvíle, kdy musel řidič zastavit na rušné křižovatce. „Než k vozidlu doběhli, mladík za volantem opět sešlápl plyn až na podlahu a rychle se rozjel," popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Riskantní jízda centrem Brna zahrnovala několik křižovatek projetých na červenou. Dramatickou honičku ukončila až chvíle, kdy mladík narazil do bílé škodovky, v níž cestovali dva lidé. Z havarovaného Hyundai se okamžitě začalo kouřit a policisté proto navigovali řidiče, aby vůz opustil. Ukázalo se, že s ním cestovali také tři vyděšení pasažéři.

„Během hrůzostrašného karambolu se zranilo několik osob, které musely být převezeny do nemocnic. Na místě měl sice mladík test na drogy negativní, ale zcela opačně dopadla orientační zkouška na alkohol. Ta hlídce ukázala přes jedno promile," řekl Vala a varoval, že řízení pod vlivem návykových látek je velmi nebezpečné pro všechny účastníky silničního provozu.

„Žádáme všechny svědky, které muž v pondělí kolem deváté hodiny večerní v Brně ohrozil, aby se neprodleně ozvali na tísňovou linku 158. Policisté případně uvítají i kamerové záznamy z palubních kamer,“ požádal veřejnost mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, policie, alkohol, Brno, Hyundai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečná honička v Brně. Opilý řidič ujížděl před policií a zranil několik lidí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.