Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Žena chtěla prodat psí schody. Za dopravu naposílala přes půl milionu korun

Prodej přes sociální sítě se nevyplatil ženě z Vyškovska. Nejen že jí podvodník za koupi nezaplatil, ona navíc musela uhradit více než půl milionu korun za výdaje spojené s dopravou. Podvodem se zabývají policisté.

Žena z okolí Bučovic chtěla přes skupinu na sociální síti prodat psí schody. Naletěla ale podvodníkům. Místo, aby si vydělala pár stovek, zaplatila více než půl milionu korun. Bučovičtí policisté nyní případ prošetřují.

Prodejkyně se s kupcem domluvila, že si schody předají prostřednictvím kurýrní služby. Zboží odeslala, ale smluvenou částku osm set korun už nezískala. Navíc začaly ženě chodit nedůvěryhodné e-maily, podle kterých měla uhradit platby za různé služby spojené s přepravou zboží.

„Žena bohužel postupně od loňského listopadu do letošního února poslala na různé bankovní účty částku převyšující šest set tisíc korun,“ uvedla policejní preventistka Alice Musilová a dodala, že podvodníkovi hrozí kvůli vysoké škodě až pětileté vězení.

„Nejen při koupi, ale i při prodeji by lidé měli být obezřetní. Podvodníci předstírající zájem o koupi často využívají záminky různých plateb za přepravu nebo i clo,“ doplnila Musilová s tím, že posílat peníze předem je vždy riziko.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Vašek

Štítky Vyškovsko, podvod, sociální sítě, půl milionu korun, schodiště, okres Vyškov, Bučovice, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena chtěla prodat psí schody. Za dopravu naposílala přes půl milionu korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.