Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Důchodce v Brně srazila šalina, zůstal pod ní zaklíněný

V brněnské Líšni došlo včera večer k vážné nehodě. Důchodce tam srazila šalina a utrpěl vážná zranění. Pod vozem zůstal zaklíněný. Vyprostit jej museli až hasiči za pomoci speciální techniky, díky níž soupravu nadzvedli a předali zraněného pacienta do péče záchranářů.

Komplikovaný a složitý zásah, tak popisují brněnští hasiči záchranu staršího muže na východním předměstí moravské metropole. Šalinář tam srazil seniora, který uvízl pod soupravou. 

Po nehodě zůstal zaklíněný pod tramvají. Soupravu jsme pomocí hydraulických panenek nadzvedli, muže vyprostili a předali jej záchranářům. Zásah výrazně komplikovala skutečnost, že místo nebylo přístupné pro naši těžkou techniku,“ popsali jihomoravští hasiči. 

Proč k nehodě došlo, zatím není jasné. Událost vyšetřují policisté. Pacient zatím bojuje o život v bohunické nemocnici, jak uvedli záchranáři. Ti vyslali na místo lékaře i záchranáře. Muž utrpěl mnohočetná zranění. Pacienta jsme zaléčili, zaintubuovali a připojili na ventilaci. V kritickém stavu jsme jej převezli do Fakultní nemocnice Brno na urgentní příjem,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Brno, Nehoda, Šalina, Důchodce, Líšeň, Nemocnice Bohunice, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důchodce v Brně srazila šalina, zůstal pod ní zaklíněný  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.