Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Odpůrci vládních opatření zaútočili na lidoveckého poslance nenávistným nápisem

Nenávistný nápis Tesařík je zrádce se objevil v Hodoníně před domem jihomoravského poslance Antonína Tesaříka (KDU-ČSL). Na bývalého ředitele hodonínského nemocnice zaútočili odpůrci projednávaného pandemického zákona. Případ vyšetřuje policie.

Policisté zatím netuší, kdo za sprejerským dílem, které útočí na českého politika, stojí. Nápis se objevil před domem jednašedesátiletého poslance včera. „Prověřujeme případ nasprejování nápisu před jedním z bytových domů v Hodoníně. Ve věci jsme zahájili úkony trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a podařilo se nám ustanovit i vyslechnout podezřelého. Právní kvalifikace skutku nemusí být konečná,“ popsali policisté na Twiteru. 

Za atakem stojí zřejmě iniciativa Chcípl Pes, která nedávno zveřejnila soukromé adresy sedmi desítek poslanců, kteří podpořili pandemický zákon. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) podobně jako mnozí další zákonodárci útok odsoudil. „Už toho bylo vážně dost. Pokud má potřebu někdo obtěžovat poslance u jejich domovů, je to naprosto za čárou. Vyzývám Chcípl pes, aby s podobnými akcemi okamžitě přestal,“ sdělil ministr zdravotnictví. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Hodonín, Policie, Poslanci, Vládní opatření, nápis, Antonín Tesařík, KDU-ČSL, pandemický zákon, Hnutí PES, Vlastimil Válek, TOP 09

Odpůrci vládních opatření zaútočili na lidoveckého poslance nenávistným nápisem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.