Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Senioři si vyšli po silnici v tmavém oblečení. Jeden nepřežil srážku s autem

, aktualizováno 18. února 2022, 10:18

Tragická událost se odehrála včera večer na Blanensku. Dva senioři si vyšli na procházku po silnici směrem do Šebetova, život jednoho z nich ale ukončila srážka s vozidlem. Policisté zjišťují, zda v případu hrála roli absence reflexních prvků a černé oblečení chodců.

Seniora, který kráčel po silnici, srazilo vozidlo jedoucí ve stejném směru. Na místo ihned vyrazily všechny složky integrovaného systému, ale i přes poskytnutou péči jednašedesátiletý muž svým těžkým poraněním na místě podlehl. Druhý chodec vyvázl z nehody bez zranění. „Řidička před jízdou nepožila alkohol ani drogy. Předmětem šetření bude i to, jakou roli u nehody sehrálo to, že chodci byli oblečeni do tmavého oblečení bez reflexních prvků," popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Doprava byla po tragické nehodě řízena kyvadlově a k vážnějšímu omezení provozu nedošlo. Přesnou příčinu vzniku dopravní nehody a míru zavinění jednotlivých účastníků nyní řeší dopravní policisté. 

„Chodci jsou nejzranitelnější, proto by měli více myslet na svoji bezpečnost a pořídit si reflexní doplňky, kterými na sebe při osvětlení upozorní a zvýší tak vlastní bezpečnost v silničním provozu," připomněl prevenci Vala.

¨

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, policie, silnice, oblečení, okres Blansko, Šebetov

Senioři si vyšli po silnici v tmavém oblečení. Jeden nepřežil srážku s autem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.