Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ztráta životních úspor, prodaná nemovitost a pokus o sebevraždu. Žena naletěla sympaťákovi z internetu

Do nepříjemných problémů se dostala žena středního věku ze Znojemska, kterou zlákalo kouzlo internetových seznamek. Na portále objevila milého a chápavého ctitele. Jenže místo vztahu či fyzického povyražení zbyly Jihomoravnce oči pro pláč. Přišla o veškeré úspory, které činily dva miliony korun, a nakonec se pokusila o sebevraždu.

O případu důvěřivé ženy informovali dnes policisté, kteří hledají virtuálního nápadníka, jenž se vydával za ctitele z Blízkého východu. Byl milý, chápavý a působil solidně, což upoutalo pozornost po seznámení toužící nápadnici. Nadějně vypadající konzervace ale dostala výrazné trhliny. 

Manipulativní komunikace však měla jasný cíl, vylákat z paní peníze. Chtěl ji například navštívit, ale neměl u sebe na tak dlouhou cestu dostatek financí. A mnoho dalších výmluv, návrhů a nápadů mělo vždy jedno společné. Potřeboval pokaždé poslat peníze. Ona jeho falešnému kouzlu podlehla a celkem mu naposílala přes dva miliony korun,“ uvedla mluvčí jihomoravských policistů Lenka Drahokoupilová.

Dva miliony korun ale nebyla jediná rána, kterou na seznamovací portálu působící žena schytala. Kvůli neutuchajícím touhám virtuálního amanta prodala rodinnou nemovitost a následně, když zjistila, že ji podvodník tahá za nos, chtěla spáchat kvůli ztrátě veškerých úspor sebevraždu. Nakonec její pokus skončil neúspěšně. 

V souvislosti s tímto případem varujeme ostatní ženy, aby se nestaly obětí neznámých nápadníků na internetu. Nevěřte různým legendám údajných amerických generálů, lékařů a ropných magnátů, kteří potřebují vaši finanční výpomoc. Podvodníci tohoto druhu chladnokrevně působí na city nešťastných a opuštěných žen, které touží po romantické lásce a snaze někomu pomoc,“ dodala Drahokoupilová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Policie, Podvod, Internet, sebevražda, okres Znojmo, Blízký východ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Flowery Johansen

PROBOHA! To je už na svěrací kazajku tohle. Pořád se o tom mluví a pořád jsou některý ženský (jak) tupý. To tak strašně potřebujou někoho mít, aby se necítily méněcenný, nebo co? Neustále se tenhle fraud řeší a stejně si některý nedaj říct a přijdou o peníze, nervy a zbydou jim jen oči pro pláč. To jako fakt nechápu. Jak začne chlap mluvit o penězích v tomhle stylu, ruce pryč od něj.

Úterý, 29. března 2022, 08:44Odpovědět

Ztráta životních úspor, prodaná nemovitost a pokus o sebevraždu. Žena naletěla sympaťákovi z internetu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.