Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Důchodkyně z Brněnska usnula na chodníku. Chtěla jsem umrznout, vysvětlila policistům

Na emotivní půlnoční zákrok nezapomenou jihomoravští policisté. Hlídka vyjížděla ke starší ženě z Brněnska, která nehybně ležela na chodníku. Ukázalo se, že za jejím zdřímnutím v mrazivém lednovém počasí stály psychické problémy. Žena chtěla vyřešit složitou životní situaci umrznutím.

Noční drama se odehrálo v malé obci na Šlapanicku. Přivolaná policejní hlídka našla po příjezdu na místo nehybnou starší ženu, která si ustlala na chodníku. Po probuzení ale nebyla s plačící seniorkou rozumná řeč. Policisté se proto důchodkyně ujali a odvedli ji do tepla domova. Tam se ale od ženy dozvěděli nečekaný důvod jejího nočního výletu. „Bezostyšně přiznala, že venku chtěla jednoduše umrznout. Takto nekompromisně chtěla vyřešit své nečekané rodinné obtíže," popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Překvapivé přiznání vyvolalo v mužích zákona oprávněné obavy o seniorčin život, a přivolali proto zdravotníky. Žena se ale jakékoli pomoci vzpírala a po marných výzvách ji museli policisté dokonce jemně zpacifikovat. Za asistence hlídky převezli zdravotníci nešťastnou důchodkyni sanitou na vyšetření do brněnského specializovaného zařízení. Tam nadýchala necelé dvě promile alkoholu.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, zásah, šlapanicko, umrznutí, chodník, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

V poslední době jsou zde zprávy, jak si někteří lehají na přechod pro chodce, ustelou si na chodníku, utíkají z Domova pro seniory v pantoflích - asi nová vláda, jak zdražuje, tak se to promítá i tady do zpráv.

Středa, 26. ledna 2022, 16:42Odpovědět

Důchodkyně z Brněnska usnula na chodníku. Chtěla jsem umrznout, vysvětlila policistům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.