Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tajemný muž v Brně nechtěl nikomu říct, jak se jmenuje

Pozornost pracovníků ostrahy supermarketu, strážníků a nakonec i policistů na sebe strhl osmatřicetiletý muž v Brně, který se vydal krást do obchodu v severní části moravské metropole a následně nikomu nechtěl říct, jak se skutečně jmenuje. Vyšetřovatele ale nakonec neobelstil.

Do obchodu nejprve odcestovala hlídka městské policie, kterou tam zavolal všímavý sekuriťák. Ohlásil, že chytil zloděje, jenž bez placení pobral doslova vše, co mu padlo pod ruku.  U sebe měl třeba nezaplacené rifle, balzám, kartu do telefonu, rádio či čisticí tablety, což v součtu činilo škodu za bezmála šestnáct set korun. Pachatel si uvědomoval, že je ve špatné situaci. Pokusil se ale zariskovat a přelstít hlídku starým trikem, jímž si ale na strážníky nepřišel.

Podezřelý u sebe neměl osobní doklady, a tak své údaje strážníkům pouze nadiktoval. Fotografie uvedeného jména se však neshodovala s jeho podobou, hlídka proto přivolala republikové policisty. Ti krátce nato ověřením osobních údajů zjistili, že muž se vydával za svého bratra,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánáková.

Přivolání policisté následně brzy zjistili, proč lapka mlží o tom, jak se jmenuje. „Vyšlo najevo, že jde o celostátně hledaného muže, který je podezřelý ze spáchání trestného činu. Ještě, než zamířil na policejní stanici, odcizené zboží si odkoupil,“ dodala Skřivánková.


 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Brno, Strážníci, Rychlost, Zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tajemný muž v Brně nechtěl nikomu říct, jak se jmenuje  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.