Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilí řidiči na jižní Moravě přehlédli kruhové objezdy

Někteří jihomoravští řidiči, kteří vyrazili slavit vánoční chvíle s nejbližšími, si o svátcích nedokázali upřít alkohol a skončili v rukou policistů. Jako velký problém se ukázalo projíždění kruhovými objezdy. Hned dva řidiči kruháče přehlédli a projeli jejich středy.

Kruhového objezdu Brno - Podolí - Rousínov si o druhém svátku vánočním nevšimnul dvaatřicetiletý řidič, který v podnapilém stavu usedl za volant vozu Škoda Octavia. Muž najel na vyvýšený obrubník, vjel přímo do středu kruhového objezdu a srazil dopravní značení. Přitom si na autě ještě prorazil pneumatiku. „Vozidlo následně vyjelo zpět na vozovku, ovšem narazilo do dalších tří dopravních značek. Řidič poté havaroval do svodidel a sjel ze svahu," popsala mluvčí jihomoravských policistů Andrea Cejnková.

Řidič při karambolu neutrpěl žádné zranění. Celou situaci pozorovalo několik svědků, kteří na místo policisty přivolali. Hlídka u řidiče provedla dechovou zkoušku, která potvrdila téměř 1,8 promile alkoholu v dechu. 

K obdobnému případu došlo také na kruhovém objezdu v Blansku, a to rovněž 26. prosince před půlnocí. Za volantem vozidla BMW seděl jednačtyřicetiletý muž, který také nezvládl řízení a kruhový objezd projel středem. Tam narazil do dopravního značení. „Řidiče i automobil policisté brzy vypátrali nedaleko místa nehody. I v tomto případě byl muž opilý a nadýchal dvě promile alkoholu," řekla Cejnková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky doprava, kruhový objezd, nehoda, opilost, alkohol, Jihomoravský kraj, dopravní značka, Brno, Škoda Octavia, Rousínov, BMW, Podolí, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Opilí řidiči na jižní Moravě přehlédli kruhové objezdy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.