Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Potížisty z Cejlu prozradily krvavé kapesníky. Dvojice chtěla krást na druhém konci Brna

Brněnským strážníkům se podařilo dopadnout dvojici přátel, kteří se pokusili vloupat do trafiky na okraji moravské metropole. Osob si na Cejlu všimla hlídka městské policie, kterou zaujal zakrvácený obličej podezřelého muže i krví potřísněné kapesníky v jeho kapsách.

Zvuky typické pro tříštící se sklo uslyšela pozorná žena v nočních hodinách v brněnských Bohunicích. Když si pak povšimla dvojice, která se pohybovala kolem novinového stánku, neváhala a obrátila se na linku městské policie. Dotyčná navíc dokázala oba podezřelé popsat. Když hlídka dorazila k bohunické trafice, potvrdilo se, že ji někdo poškodil. Kontrolou strážníci zjistili, že na připevněné hliníkové žaluzii je uražená petlice a skleněná výloha pod ní je rozbitá. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že se sem skutečně někdo pokoušel vloupat,“ řekla mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Po obou podezřelých osobách už se mezitím začaly porozhlížet také další hlídky. Jedna z nich zanedlouho spatřila dvojici podobnou popisu, která se nacházela na Cejlu. Čtyřiatřicetiletého muže a třiatřicetiletou ženu proto strážníci zastavili, přičemž si všimli mužových čerstvých řezných ran na rukou i obličeji. Z kapsy mu navíc vyčnívaly zakrvácené kapesníky. Dotyční ale zarytě tvrdili, že v Bohunicích nebyli a vracejí se domů od známých. „Snažili se je navíc přesvědčit, že z uvedené akce míří přímo domů, ovšem adresa, kterou jim uváděli, byla přesně opačným směrem, než kráčeli," řekla Skřivánková.

Že dvojice nemluví pravdu, potvrdily také bezpečnostní kamery, které je v Bohunicích zachytily. „Pro podezření ze spáchání trestného činu hlídka přivolala republikové policisty, kterým muže a ženu předala," dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krádež, strážníci, Cejl, Brno, kapesník, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potížisty z Cejlu prozradily krvavé kapesníky. Dvojice chtěla krást na druhém konci Brna  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.