Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Seniora na náledí v Brně uvěznily nevhodné boty. Vysvobodili ho až strážníci

Za seniorem v nesnázích se vydala hlídka brněnských strážníků. Muže, který v chladném podzimním počasí vyšel na ulici v nevhodné obuvi, totiž na procházce uvěznilo nebezpečné náledí. Strážníci se ujistili, že je penzista v pořádku a odvezli jej k bydlišti.

Zima, sníh a náledí. Do nevyzpytatelného počasí, které si vyžaduje zvýšenou opatrnost od řidičů i chodců, si vyšel starší muž z brněnské Bystrce. Až během cesty po chodníku si ale uvědomil, že na venkovní procházku nezvolil vhodnou obuv. Kvůli nebepečnému náledí totiž zůstal uvězněný mezi dvěma částmi chodníku.

Zoufalého seniora, kterému se nedařilo z ledové pasti vymanit, si povšimla hlídka strážníků. „Strážníci o penzistovi už z dřívějška vědí, že má pohybové potíže, a tak se ho rozhodli doprovodit s jeho souhlasem domů. Chůze by však pro téměř imobilního muže byla příliš riskantní, a tak hlídka přímo k němu přistavila služební automobil," vysvětlil mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Po přejezdu k nedalekému mužovu bydlišti jej strážníci doprovodili až k bytu a ujistili se, že senior nepotřebuje lékařskou pomoc. „Strážník-územář, který se o oblast stará, je s mužem opakovaně v kontaktu. Pokud to bude potřeba, předá informace o jeho stavu na odbor sociální péče,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky strážníci, zima, počasí, Brno, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniora na náledí v Brně uvěznily nevhodné boty. Vysvobodili ho až strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.