Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Chlapec v Brně počmáral historické sloupy. Svítil mu k tomu náhodný kolemjdoucí

Nejen brněnští strážníci si o víkendu posvítili na neobvyklý případ sprejerství. Čtrnáctiletý chlapec se v Denisových sadech rozhodl zhmotnit svůj umělecký talent a ve tmě popisoval sloupy historické kolonády. Na svoje činění si při tom nechal svítit jedním z kolemjdoucích.

Že se v parku u brněnského Petrova děje něco nekalého, si včera večer povšimli pracovníci dohledového centra Městské policie Brno. V přítmí zpozorovali mladíka, který hned dvěma různými fixami ničil sloupy. Za hříšníkem se do Denisových sadů vydala hlídka strážníků, která podezřelého během chvíle chytila.

Čtrnáctiletý chlapec se k poničení památkově chráněné stavby přiznal. „Strážníky dovedl k několika sloupům počmáraným černými a červenými nápisy a z tašky vytáhl fixy ve stejných odstínech. Několik dalších takových míst objevila i sama hlídka," popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem

Chlapcovo chování potvrdil hlídce také jeden z kolemjdoucích. Jak se ale ukázalo, s činem měl společného více, než strážníci předpokládali. Mladík totiž dvaadvacetiletého muže požádal, aby mu na výtvor svítil. „Muž netušil důvod, a tak se mu podle svých slov rozhodl vyhovět. Jakmile však pochopil, že mladík potřebuje vidět na psaní, další pomoc prý okamžitě odmítl a řekl mu své výhrady,“ řekl Ghanem. Případ si podle mluvčího převzali státní policisté.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky sprejerství, graffiti, strážníci, policie, denisovy sady, sloup, Brno, Brněnský Petrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapec v Brně počmáral historické sloupy. Svítil mu k tomu náhodný kolemjdoucí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.