Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté na jižní Moravě zachytili desítky uprchlíků. Utíkající řidič zapomněl vůz s cizinci zabrzdit

Jen od pondělí do čtvrtka se jihomoravským cizineckým policistům podařilo zachytit sedmnáct osob, které, ať už na návěsu kamionu, nebo ve vlacích, cestovaly nelegálně. Včera k číslu přibylo dalších šestadvacet zajištěných migrantů na Břeclavsku. Muži cestovali ve dvou osobních vozech, z nichž jeden kvůli chybě řidiče málem způsobil dopravní nehodu.

Policisté se při včerejší dopolední kontrole volkswagenu zastaveného poblíž hraničního přechodu Lanžhot nestačili divit. Kromě dvojice řidičů ve vozidle s maďarskou značkou totiž sedělo dalších šestnáct osob. Při prověřování podezřelé posádky namačkané v malém osobním autě okolo projel další podezřelý vůz. 

„Přivolaná posilová hlídka se vydala vůz sledovat. Řidič na pokyny policistů k zastavení nereagoval a vysokou rychlostí, která se několikrát vyhoupla i přes sto šedesát kilometrů v hodině, ujížděl přes Lanžhot až do Břeclavi,“ popsal incident mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb. Ve městě se šofér vozu dostal do pasti a z místa se společně se spolujezdcem pokusil uprchnout. Po několika stovkách metrů oba hříšníky dopadl jeden z členů hlídky.

Cizince při zběsilém úprku ale nenapadlo auto s posádkou migrantů zabrzdit, a tak začalo samovolně ujíždět. Situaci zachránil druhý člen policejní hlídky, který do vozidla pohotově naskočil, zastavil je, a předešel tak případné nehodě. „V automobilu se tísnilo deset vyděšených cizinců. Obě posádky cizinců, které řídily vozidla, skončily v policejní cele. S migranty budou probíhat identifikační a procesní úkony, pomáhají nám v tom i další krajská ředitelství," řekl Šváb.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nelegální migrace, migrant, uprchlík, zadržení, policie, Jihomoravský kraj, okres Břeclav, Pavel Šváb, Volkswagen, Lanžhot, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na jižní Moravě zachytili desítky uprchlíků. Utíkající řidič zapomněl vůz s cizinci zabrzdit  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.