Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nebezpečný manévr. Kamion ujel při předjíždění auta stovky metrů v protisměru

Jihomoravští dálniční policisté pořídili záběry nebezpečného předjíždění, kterého se na hlavním tahu na Brno dopustil řidič kamionu cizí národnosti. Při incidentu se na několik stovek metrů dostal do protisměru a za svoje konání zaplatil nejvyšší možnou kauci.

Hlídka dálniční policie nacházející se nedaleko Mikulova se nestačila divit. Kamerový systém jejich vozu totiž zachytil riskantní manévr, při němž se spěchající cizinec v nákladním voze rozhodl předjet pomalejší osobní auto.

„Devětapadesátiletý cizinec přitom ale s naloženým kolosem strávil desítky sekund v protisměru a nerespektoval nejrůznější dopravní značení. Na jeho hazard naštěstí ostatní řidiči rychle zareagovali a raději uhýbali ke krajnici. To už mu ale v patách byli hlídkující policisté, kteří riskantního piráta rychle dojeli a zastavili," popsal událost mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala

Dechová zkouška u řidiče vyšla negativní. Za svůj prohřešek ale dotyčný šofér na místě zaplatil nejvyšší možnou desetitisícovou kauci a jeho počínáním se bude zabývat správní orgán. Podle Valy ale za volant nějakou dobu rozhodně neusedne. „Za nebezpečné předjíždění a ohrožení ostatních účastníků silničního provozu mu totiž hrozí až roční zákaz řízení a k tomu navíc až desetitisícová sankce," řekl mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky doprava, policie, kontrola, Brno, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečný manévr. Kamion ujel při předjíždění auta stovky metrů v protisměru  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.