Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zfetovaný otec z Brna vláčel po ulici malou dceru a kopal do psa

Doslova šokující pohled se naskytl lidem v brněnské ulici Provazníkova, kterou se potácel viditelně zdrogovaný a opilý muž. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by si s sebou na výpravu nevzal tříletou dcerku a stafordšírského teriéra, kterého po čas procházky nevybíravě kopal.

Chování muže s malou holčičkou a se čtyřnohým společníkem odmítal akceptovat svědek, který včera večer vytočil tísňovou linku 156. Městské policii popsal, co devětadvacetiletý muž vyvádí. Vyslaná hlídka našla podezřelého velmi rychle a nestačila se divit, jakým způsobem se otec tříletého dítěte projevuje. Choval se velmi agresivně, pohyboval se trhaně a strážníkům bylo jasné, že přibližně o tříletou holčičku ani hafana není schopný se postarat. 

Strážníky sprostě urážel a jednoho z nich dokonce odstrčil, byli tedy nuceni ho spoutat. Jeho malá dcera už v tu chvíli seděla v teple policejního vozu, odkud se přivolaní příslušníci PČR pokoušeli sehnat střízlivého příbuzného, který by se o ni postaral. Ani po zákroku nepřestal s vulgaritami, zmítal se a plival kolem sebe,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Zatímco holčička skončila v péči policie, bezprizorní a neočipované zvíře putovalo do útulku městské policie. Zdrogovaný agresor navíc doplatil i na to, že strážníci mezi sebou komunikují, díky čemuž se přišlo na další prohřešek. „Hlídka ze severu Brna už totiž věděla, že v centru města prý bezdůvodně poničil čelní sklo tramvaje úderem pěstí. Devětadvacetiletý mladík přesně odpovídal popisu. Řidič dopravního podniku má navíc jeho údajný vandalismus nahraný na palubní kameře,“ uvedl Ghanem.

Strážníci mají za to, že tatínek velmi hrubě porušil svou povinnost postarat se o dítě, a je tedy podezřelý z trestného činu. Poškozením čelního skla šaliny zaměstná úředníky, kteří se činem budou zabývat ve správním řízení.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Alkohol, Drogy, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

V Brně tam to žije.

Pondělí, 22. listopadu 2021, 00:02Odpovědět

Zfetovaný otec z Brna vláčel po ulici malou dceru a kopal do psa  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.