Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nepozorná chodkyně s telefonem v Brně málem skončila pod koly sanitky

Telefon v ruce a sluchátka v uších. Tak málo stačí ke vzniku nebezpečné situace podobné té, kterou zažili jihomoravští záchranáři v Brně. Nepozorná chodkyně na přechodu do poslední chvíle nezaregistrovala houkající sanitku a téměř jí vešla pod kola.

Nebezpečný incident se odehrál v blízkosti brněnské DRFG arény. Cestu houkající sanitce zkřížila žena, která přecházela přechod s mobilním telefonem v rukou a hlasitou hudbou v uších, kvůli níž přestala vnímat své okolí. Do silnice vešla žena bez rozhlédnutí a jedoucí vozidlo spatřila až na poslední chvíli, kdy už ke srážce s vozem nechybělo mnoho. 

„Duchapřítomný řidič našeho vozu situaci zvládl, vše dopadlo dobře jen díky jeho rychlé reakci, schopnosti předvídat, díky zkušenostem a každodenní praxi,“ řekla k situaci mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Překvapená žena se po události ani nezastavila a dál pokračovala v přecházení vozovky. 

Před podobných chováním, které ohrožuje zdraví chodců i dalších účastníků silničního provozu, záchranáři varují. „Nekoukejte se do mobilu, rozhlédněte se a hudbu ve sluchátkách mějte na takové zvukové hladině, abyste věděli, co se kolem vás děje. Buďte ohleduplní, pozorní a opatrní na sebe i své okolí,“ dodala k incidentu, který zachytila kamera umístěná v sanitním voze, Bothová.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK | Zdroj ZZS JMK

Štítky doprava, nehoda, záchranáři, Brno, DRFG Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepozorná chodkyně s telefonem v Brně málem skončila pod koly sanitky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.