Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Žena v Brně pronásledovala recidivistu, který jí ukradl Subaru. Zatarasila mu cestu vozem

Desítky porušení zákona a škoda šplhající do statisíců korun. Tak vypadá souhrn dosavadního počínání prohnaného recidivisty, který měsíce řádil na jižní Moravě. Osudným se mu stalo vloupání do domu v Brně, kde odcizil automobil. Nepočítal ale s tím, že jej při řízení vozu dostihne sama majitelka kradeného auta.

Případ jako z amerického filmu se odehrál v centru moravské metropole. Sedmadvacetiletý recidivista se v nočních hodinách vloupal do garáže rodinného domu a z místa odjel kradeným autem. Zároveň odcizil několik cenností a sebral také elektrické jízdní kolo. Zlodějovo počínání mělo ale nečekanou dohru.

Poté, co jela poškozená žena společně se svojí dcerou následujícího dne z policejní služebny, kde událost ohlásila policistům, nestačila věřit svým očím. „Nedávno odcizené Subaru totiž jelo přímo před nimi. Na tísňové lince tak ženy zalarmovaly policisty, kteří se za nimi bleskově vydali. To už si ale dvoučlenná osádka v kradeném automobilu za sebou povšimla nezvaných hostů a pokusila se je setřást,“ popsal situaci mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala

Daleko neuprchl

Po několika minutách dramatického pronásledování vjel recidivista do slepé ulice. Když se ze situace pokusil vymanévrovat, řidička mu svým vozem obratně zatarasila cestu. Muž se proto i se svým spolujezdcem rozhodl z místa uprchnout po svých, to už ale dvojici dostihly policejní hlídky, které oba muže z kradeného vozu po krátkém sprintu zadrželi. „Jako bonus se navíc šofér, který má několik platných zákazů řízení, bezdůvodně odmítl podrobit testu na drogy. Z místa tak zákonitě putoval přímo do policejní cely," dodal Vala.

Zadržený hříšník se podle policistů již několik měsíců dopouštěl majetkové trestné činnosti a řádil především v Brně, na Brněnsku a Blanensku. Nejčastěji se měl při krádežích zaměřovat na rodinné domy a sklepy, přivlastňoval si ale také zaparkované automobily. V současnosti je mladík podezřelý z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Kriminalisté zároveň prověřují další případy, v nichž mohl figurovat.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, pronásledování, recidivista, krádež, Brno, Subaru, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena v Brně pronásledovala recidivistu, který jí ukradl Subaru. Zatarasila mu cestu vozem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.