Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V brněnském Bronxu řádili falešní popeláři, v popelnici skrývali kradené věci

Důmyslný plán, jak ukrýt kradené a přemístit kradené věci, se zrodil v hlavách dvou mužů v Brně. Zlodějové naházeli kořist do popelnice, kterou naplnili elektronikou. Zvláštní podívané přihlíželi po celou dobu pracovníci z dohledového centra a po chvíli vydali povel, aby podezřelé přijela zkontrolovat hlídka městské policie.

Lidi sedící u kamer zaujala dvojice, když vycházela z parku u Koliště. Jeden s taškami přešel na červenou přes malý městský okruh, druhý udělal totéž na protější straně křižovatky se světlým kufrem. Dvaadvacetiletý mladík potom popadl černou plastovou popelnici a se svým šestatřicetiletým kamarádem si dal sraz na rohu Bratislavské ulice. Lup společně schovali do nádoby na odpad a starší muž navlečený v oranžové vestě s ní zamířil směrem k Soudní ulici. Vydával se přitom za úklidovou službu a po cestě sbíral ze země odpadky.

Dokonalé mimikry měla zřejmě podtrhnout i oranžová reflexní vesta. Strážníci muže dopadli v okamžiku, kdy se zastavil u pouličního odpadkového koše, vyjmul z něj část se smetím a chystal se ji vysypat do popelnice,“ popsal Jakub Ghanem, mluvčí brněnských strážníků 

Hlídka dorazila za mužem ve chvíli, kdy se zastavil u pouličního odpadkového koše, vyjmul z něj část se smetím a chystal se ji vysypat do popelnice. To městské policisty zarazilo, protože černá nádoba slouží na domovní odpad. Když do předmětu posvítili baterkou, uviděli uvnitř mixážní pult a další elektroniku sloužící k ozvučení. Mimo jiné tam objevili také tablet. Následně žádali vysvětlení. 

Nervózní muž hlídce městské policie odpovídal nejprve velmi vyhýbavě, po chvíli ale přiznal, že předměty jsou kradené. Strážníci ho předali státním policistům a sdělili jim i osobní údaje druhého muže. Jeho totožnost totiž znají. Oba jsou podezřelí z trestného činu,“ dodal Ghanem. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážníci, Popelář, Bronx, popelnice, odpad, Glacis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnském Bronxu řádili falešní popeláři, v popelnici skrývali kradené věci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.