Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na nádraží v Brně bloudila stařenka v papučích. K identifikaci ženy pomohla její hůl

Nelehké chvíle prožívala v Brně seniorka, která zmateně popocházela po vestibulu hlavního nádraží obutá jen v papučích. Očividně zmatené ženy se museli ujmout městští policisté, kterým se nakonec podařilo dopátrat její totožnosti.

K dezorientované seniorce dovedli hlídku strážníků zaměstnanci Českých drah, kteří si ženy povšimli. Dotyčná u sebe ale neměla žádné doklady a místo uvedení svého jména vyprávěla útržky vzpomínek na svého syna a bratra. Hlídka se proto rozhodla dopátrat se seniorčiny identity jinými cestami.

„První důležitou indicii zjistili strážníci z brýlí, kde byl na nožičce zřejmě z opravny připevněný nenápadný papírek se jménem majitelky. Ženu pak ještě požádali, aby jim ukázala, co má v kapsách a vytažená vlaková jízdenka jim napověděla, odkud zřejmě přicestovala,“ prozradil mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba

Hlídka seniorku usadila v zázemí nádražní budovy a při tom si povšimla detailu na její holi. Na ní bylo uvedeno ženino jméno a příjmení i celé datum narození. Strážníci proto neváhali a kontaktovali domov pro seniory, který se v místě, ze kterého ztracená čtyřiaosmdesátiletá žena přicestovala, nachází. 

Zaměstnanci jim telefonicky potvrdili, že je seniorka skutečně jejich klientkou a ulevilo se jim, že je v pořádku. Už nějakou dobu se po stařence totiž sháněli. „Pečovatelky si pro seniorku zanedlouho přijely autem a hlídce při převzetí opakovaně poděkovaly," uzavřel případ Šoba.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto sabinevanerp/Pixabay.com

Štítky strážníci, senior, dezorientace, krimi, Brno, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nádraží v Brně bloudila stařenka v papučích. K identifikaci ženy pomohla její hůl  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.