Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvaaosmdesátiletý důchodce smutní. Přišel o téměř půl milionu, protože si zahrával s bitcoiny

Zvědavost a vzrušení cítil dvaaosmdesátiletý důchodce z Brněnska, když mu zavolal neznámý muž se zajímavou nabídkou. Řekl, že seniorovi vrátí peníze za bitcoiny. Věkem zkušený Jihomoravan s návrhem souhlasil, byť vůbec nevěděl, o co se jedná. Nakonec přišel o značnou část úspor.

Jakmile senior vyjádřil souhlas s nabídkou, začal poslušně plnit pokyny volajícího. Do počítače si nainstaloval program umožňující jeho vzdálenou správu. Na požádání se přihlásil i do svého bankovního účtu. Potom se s podnikavcem dohodli na přerušení hovoru a vyčkání na dokončení transakce.

Po krátkém čase se neozval samozvaný finančník, ale zástupce banky. Ta vyhodnotila probíhající transakce jako podezřelé a účet zablokovala. Senior si následující den účet úspěšně odblokoval. Krátce na to se opakoval scénář z předchozího dne včetně důchodcovy spolupráce,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Důchodce se následně nestačil divit, když dorazil do banky, aby si vyzvedl výpis účtu. Zjistil, že má na kontě o téměř 400 tisíc korun méně. Vše nakonec ohlásil policistům, které zajímalo, proč na podobný obchod kývl. Senior sdělil, že jeho hlavní motivací byla zvědavost. Nyní doufá, že vyšetřovatelé podvodníka chytí a získá zpět alespoň část svých někdejších úspor. 

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Policie, Důchodce, Internet, Bitcoin, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Doufat může, tím už nic neztratí. Ale naděje je to jediné, co mu zbylo. A pokud by toho "úspěšného finančníka" přece jen chytili, tak zjistí, že už nemá ani vindru.

Pátek, 22. října 2021, 19:34Odpovědět

Dvaaosmdesátiletý důchodce smutní. Přišel o téměř půl milionu, protože si zahrával s bitcoiny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.