Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté obvinili útočníka z Tišnova z pokusu o vraždu, hrozí mu výjimečný trest

, aktualizováno 13. října 2021, 12:11

Policisté obvinili zadrženého útočníka, který v pondělí napadl šest svých příbuzných. Po rodinné tragédii, která se odehrála v Tišnově na Brněnsku, zůstávají dva lidé ve vážném stavu v nemocnici na ARO. Motivy brutálního útoku policie momentálně zjišťuje.

„Muže, kterého policisté zadrželi bezprostředně po činu, jsme obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Hrozí mu až dvacetiletý trest odnětí svobody, případně trest výjimečný. Podle výsledků orientačních testů na návykové látky nebyl pod vlivem alkoholu ani drog," řekl k pokračování vyšetřování případu mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb. Obviněný v minulosti nebyl trestán. Soudce Okresního soudu Brno -venkov dnes před polednem rozhodl o vzetí obviněného muže do vazby. 

Útok v rodinném domě

Neštěstí se odehrálo v pondělí po sedmé hodině večerní v tišnovské ulici Jungmannova. Útočník napadl v rodinném domě šest členů domácnosti, z nichž všichni utrpěli zranění. Podle serveru Idnes v místě bydleli prarodiče se synem, jeho manželkou a dvěma dětmi. Útočníkem měl být manžel těhotné dcery, která rovněž bydlí v Tišnově. Přivolat pomoc se podařilo jednomu z dětí, které se dostalo ven z domu a záchranáře i policisty o běsnění informovalo telefonátem z tamní restaurace.

Záchranáři vyslali na místo tři záchranářské posádky, tři lékařské posádky, inspektora provozu a vrtulník. „Měli jsme v péči šest pacientů. Pět z nich utrpělo vážná zranění sečného, bodného a řezného charakteru. Další podrobnosti uvést nemůžeme," řekla Bothová. 

Mezi oběťmi brutálního útoku byly obě děti, které se momentálně nacházejí v Dětské nemocnici v Brně. V brněnské Fakultní nemocnici u svaté Anny jsou na ARO ve vážném stavu muž a žena, mimo ohrožení života je napadená žena, která byla převezena do Fakultní nemocnice Brno.

Policisté útočníka zadrželi ihned po činu a nyní vyšetřují motiv jeho jednání. Podle informací, které poskytli tišnovští obyvatelé, se měl útočník pokusit oběti zabít sekerou. 

O případu jsme informovali již dříve.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky napadení, Tišnov, pokus o vraždu, policie, Brněnsko, Pavel Šváb, Brno, Dětská nemocnice FN Brno, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, iDNES.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté obvinili útočníka z Tišnova z pokusu o vraždu, hrozí mu výjimečný trest  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.