Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý a zhulený muž u brněnského nádraží hrozil kolemjdoucím boxerem

Nedaleko brněnského hlavního nádraží v Benešově ulici se vyznamenal dvaatřicetiletý muž, který nebezpečně ohrožoval kolemjdoucí dvojici. Obětem šermoval před hlavami boxerem a k tomu je vulgárně urážel. Se záludným podivínem si nakonec vše přišli vyříkat strážníci. 

Hlídku Městské policie Brno upozornili na případ dva rozrušení muži, kteří si postěžovali, že výtečník je vulgárně urážel a ohrožoval boxerem nasazeným na ruce. Velmi zmateně se pak dotyčný choval i před strážníky. 

Divoce se rozmachoval rukama a připustil, že vypil asi půl litru alkoholu, který zkombinoval s marihuanou. Přiznal se také k tomu, že před obličeji mužů skutečně boxerem šermoval. Na svou obhajobu vyrukoval s tvrzením, že ho prý tito muži společně se zhruba dvacetičlennou partou lidí napadli,“ uvedla Markéta Skřivánková, mluvčí brněnských strážníků. 

Tvrzení opilce posilněného jointy marihuany ale napadení rázně odmítli. Strážníci rovněž usoudili, že nic nenasvědčovalo tomu, že by se poblíž pohybovala tak početná skupina. Přistoupili proto k dechové zkoušce, k níž dvaatřicátníka vyzvali.

Provedená dechová zkouška přinesla výsledek 1,62 promile alkoholu. Po důrazné zákonné výzvě muž ocelový předmět odložil, jeho agrese vůči hlídce ale dál narůstala, a protože nebyl schopen se ovládat, zamířil na záchytnou stanici,“ dodala Skřivánková, podle níž po vystřízlivění bude pachatel podezření z přestupku proti občanskému soužití vysvětlovat správnímu orgánu. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Strážníci, Alkohol, boxer, Ohrožování, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý a zhulený muž u brněnského nádraží hrozil kolemjdoucím boxerem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.