Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně zkoušel opilec bez řidičáku popojet se škodovkou, nedokázal to

V brněnských Bohunicích se odpoledne nečekaně ocitl uprostřed silnice automobil značky Škoda, který blokoval průjezd ostatním motoristům. Řidič navíc odmítal opustit prostor, a tak celou záležitost přijela prošetřit Městská police Brno. Zjistila, že šofér to přepískl s alkoholem.

Strážníci dostali hlášení od ostatních řidičů, kterým se nešikovně zaparkovaná škodovka uprostřed silnice nezdála. Hlídka proto spěchala k místu události, aby se přesvědčila, že například šoféra nepostihla náhlá nevolnost. Částečně měli pravdu. Čtyřiapadesátiletý muž za volantem sice domněnku městských policistů popřel a řekl, že se jen pokouší odjet z místa. Jenže se mu to příliš nedařilo a brzy se zjistilo proč.

„I v malé rychlosti a na rovince ale bylo nad jeho síly vyhnout se hned prvnímu vozidlu zaparkovanému u krajnice. Strážníci ho proto hned vyzvali, aby raději vypnul motor a v další jízdě nepokračoval. Z řidičova chování vytušili, že může být pod vlivem alkoholu a přivolali republikové kolegy,“ popsal Pavel Šoba, mluvčí Městské policie Brně.

Hlídce městské policie navíc provinilce ještě řekl, že nemá řidičák, protože mu jej muži zákona odebrali. Dechová zkouška provedená Policií ČR přinesla opakovaně hodnotu bezmála tři promile, a tak je milovník alkoholických nápojů podezřelý z trestného činu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Brno, Strážníci, Alkohol, Škoda, Automobil, ŠKODA AUTO a.s., Brno-Bohunice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zkoušel opilec bez řidičáku popojet se škodovkou, nedokázal to  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.