Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ženu z Brna překvapila zásilka z ciziny, byl v ní had ze Svitavy

Chvíle hrůzy prožila pracovnice firmy z Brna, když vybalovala zásilku z ciziny. Na ženu nečekaně ze zboží vykoukl hnědošedý had, který tam neměl co pohledávat. Vystrašená žena se proto obrátila na linku 156, aby vše řekla strážníkům, kteří vyslali na místo specialistu.

Případ se odehrál včera ve firmě z jihu Brna. Právě tam přicestoval strážník odchytové služby Městské policie Brno. „Zaměstnankyně kromě očekávaného obsahu uviděla i hnědošedého hada a vylekala se. Strážník odchytové služby městské policie si pro zhruba třiceticentimetrového tvora zanedlouho přijel, opatrně ho nabral do odchytové sítě a převezl ke specialistovi, aby zvíře prohlédl a zjistil, zda není zraněné nebo případně jinak nestrádá,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Odborník konstatoval, že zvíře je v pořádku. Podle něj se jednalo o přibližně dvouletou užovku podplamatou, která stejně jako ostatní naše užovky není jedovatá. V České republice je poměrně vzácná, ale v Brně je rozšířená. Žije v blízkosti řek Svratky, Svitavy a také na Brněnské přehradě. 

Určitě vylezla z nedaleké řeky Svitavy a hledala nějaké klidné místo k přezimování, které by mělo zhruba 6-8 stupňů Celsia. Teď už je vypuštěná zase zpátky u řeky a nepochybuji, že tam brzy najde nějaké vhodné zimoviště,“uvedl herpetolog Roman Zajíček.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP BRNO

Štítky Brno, Strážníci, Had, Zásilka, Svitavy, obecní policie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženu z Brna překvapila zásilka z ciziny, byl v ní had ze Svitavy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.