Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dívku v Brně pokousal sousedův pes. Majitel vzal na zvíře smeták

Nepříjemný zážitek měla včera třináctiletá dívka z brněnských Černých Polí. Při venčení svého křížence musela totiž znenadání čelit útoku psa, který vyběhl ze sousedního domu. S otiskem zubů na noze skončila ona i její malý kříženec.

O případu informoval strážníky dívčin otec, který jednu z hlídek potkal v lužáneckém parku. Rozzlobené zvíře si podle něj za oběť nejdříve vybralo venčeného křížence, kterému se zakouslo do nohy. Ve chvíli, kdy se dívka pokoušela svého pejska chránit, pokousal ji v oblasti kolene. „Majitel na to prý reagoval tak, že vyběhl z domu a napadené zvíře ještě praštil násadou od smetáku,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Mužova slova potvrdila sama dívka, která hlídce ukázala otisky psích zubů na noze i pokousanou tlapku svého mazlíčka. Strážníci se proto vydali situaci prověřit a v daném domě našli majitele středně velkého psa. Ten přiznal, že jeho partnerce utekl pes otevřenými vchodovými dveřmu.

„Strážníci rodině napadené dívky doporučili vyhledat lékaře a majitele psa instruovali, aby se zvířetem zašel k veterináři a co nejdříve dodal výsledky vyšetření. Případem se bude zabývat přestupková komise a ženě, která agresivního psa neuhlídala, hrozí stotisícová pokuta,“ řekl Ghanem.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Alexas_Fotos/Pixabay.com

Štítky pes, zvíře, útok, strážníci, kříženec, dům, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Černěk

Mít lidi místo čoklů kočky, nebylo by o čem psát :)

Neděle, 26. září 2021, 20:52Odpovědět

Dívku v Brně pokousal sousedův pes. Majitel vzal na zvíře smeták  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.