Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Brňan načapal zloděje, kteří si chtěli odnést jeho vysavač. Pohotově je natočil

Štěstí v neštěstí měl duchapřítomný Brňan, jenž při svém návratu domů potkal na chodbě dva zloděje. Muže, kteří se pokoušeli prokopnout dveře do sklepních kójí, vyrušil přímo při činu. Když si všiml, že jeden z hříšníků drží v rukou jeho vysavač, rozhodl se nenechat dotyčné jen tak odejít.

Překvapení zloději, kteří si za místo činu vybrali dům v centru Brna, se mladého muže zalekli a rozhodli se dát se na úprk. Lup, který si původně plánovali odnést, při tom zanechali na místě. Útěk jim ale ztížil právě okradený obyvatel domu, který oba zloděje nebojáčně pronásledoval a natáčel na mobilní telefon. 

Muž se vymlouvajících se zlodějů ptal, co v domě dělali, a řekl, že na ně zavolá policisty, což okamžitě udělal. „Nakonec se dotyčným přesto podařilo bleskově utéct. Za sebou přitom nechali škodu převyšující částku přes třicet tisíc korun,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala. Policii se podařilo zadržet staršího kumpána při páchání jiné majetkové trestné činnosti, druhý z dvojice ale stále uniká.

„Jedná se o štíhlého muže tmavší pleti ve věku kolem 40 let, který byl vysoký kolem 185 cm. Oblečený byl do modrého trika, bílých kalhot a na nohou měl černé žabky. Na zádech měl batoh zn. Puma. Významný marketem by mohl být chybějící pigment na pravé ruce," řekl Vala.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Štítky zloděj, krádež, byt, odcizení, vysavač, pátrání, Brno, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňan načapal zloděje, kteří si chtěli odnést jeho vysavač. Pohotově je natočil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.