Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž v Brně popíjel líh a házel lidem šutry do oken

Den pod psa zažil devětadvacetiletý muž v Brně, který vyváděl v městské části Židenice. Chlapík, jehož tížily osobní problémy, začal bezdůvodně házet kamení do oken budov v tamějším firemním areálu. Zábavu si zpestřoval popíjením technického lihu. Záležitost proto přijela řešit Městská policie Brno.

Praskání okenní tabule uslyšeli svědci, kteří na výtečníka zavolali strážníky. Hlídka proto vyrazila do akce, aby záležitost prověřila. Jakmile dorazila na místo, skutečně uviděla muže ve chvíli, když zrovna mířil kámen do okna. Navíc si u toho vychutnával neznámou tekutinu ze žluté plastové lahve. 

Hlídka zjistila, že se pravděpodobně jedná o technický líh, obratem tedy prostřednictvím operačního střediska městské policie přivolala záchrannou službu. Do jejího příjezdu devětadvacetiletý muž se strážníky mluvil jen zřídka a velmi nesouvisle, po celou dobu proto kontrolovali jeho základní životní funkce,“ popsala dramatickou situaci mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Strážníci se po odvozu pacienta do nemocnice dali do další práce, výslechu svědků. Od nich se například dozvěděli, že psychicky zmožený z láhve opakovaně pil a navíc povídal, že se zabije. Jakmile mladík znovu načerpá síly, čeká jej návštěva správního orgánu, kde bude mít pracovníkům u přepážky co vysvětlovat.

Protože výše škody rozbitého okna o velikosti necelé dva metry čtvereční nepřesáhne pravděpodobně hranici deseti tisíc korun, z podezření na majetkový přestupek se bude muž po propuštění z nemocnice zodpovídat správnímu orgánu,“ dodala Skřivánková.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky Brno, Strážníci, Líh, Výtržnictví, Kamení, okno, obecní policie, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně popíjel líh a házel lidem šutry do oken  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.