Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Děsivá nehoda v Brně. Řidič bez brzdění smetl chodkyni

K hrozivě vypadající nehodě, kterou zaznamenaly bezpečností kamery, došlo v nočních hodinách v Brně. Řidič projíždějící křižovatkou v blikavém oranžovém módu přehlédl procházející chodkyně a jednu z nich v rychlosti smetl. Žena zůstala po nehodě ležet na silnici.

Děsivý incident se odehrál na křižovatce ulic Otakara Ševčíka, Gajdošovy a Táborské. Zatímco tři mladé ženy poklidně přecházely přes vozovku a řidič jedoucí v jednom z pruhů zastavil, aby je nechal bezpečně projít, znenadání se z druhého pruhu přiřítil řidič dalšího vozu. Ten už ale před přechodem nezabrzdil.

Muž ve stříbrném volkswagenu do jedné z žen bez zpomalení narazil a svou jízdou ji odmrštil na silnici. „Pětadvacetiletá žena zůstala ležet na vozovce. Následně byla převezena záchrannou službou k ošetření do nemocnice. Dechová zkouška u řidiče, který je podezřelý ze zavinění nehody, byla negativní,“ popsala případ mluvčí jihomoravských policistů Petra Ledabylová.

V případě přechodů pro chodce vedoucích přes dva pruhy musí přitom řidič, který vidí, že auto v druhém pruhu zastavilo, zabrzdit také. „Chtěl bych apelovat i na chodce, aby byli obezřetní a neustále vyhodnocovali aktuální situaci v provozu, protože se denně setkáváme s neukázněností a bezohledností některých řidičů," varoval vedoucí brněnského dopravního inspektorátu Milan Havlíček

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, auto, přechod, chodec, havárie, Brno, Otakar Ševčík, Volkswagen, Milan Havlíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děsivá nehoda v Brně. Řidič bez brzdění smetl chodkyni  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.