Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidem v Brně vadil muž, který křičel a mlátil pěstí do kapoty auta

O pořádný rozruch se postaral v brněnských Žabovřeskách devětadvacetiletý muž, na jehož opilecký výstup vůbec nebyli zvědaví lidé z Kroftovy ulice. Proto se obrátili na strážníky, aby výtržníka, jenž sprostě hulákal, rozbíjel lahve a mlátil pěstí do aut, zpacifikovali.

Hlídka městské policie musela do Žabin pořádně spěchat, protože sousedé byli z chování přiopilého potížisty velmi vytočení. Jakmile dorazila hlídka na místo, přivítal je muž divokou gestikulací rukou. Vedle něj na silnici pak ležely střepy ze skleněné lahve, kterou předtím rozbil. To navíc nebylo vše, čeho se křikloun dopustil.

Jeden ze svědků pak strážníkům vylíčil, že ho viděl udeřit rukou do kapoty a předního skla auta zaparkovaného na ulici. Další dva pak vyběhli z domu kvůli řinčení střepů a muže spatřili právě ve chvíli, kdy je usilovně rozšlapával po cestě. Jakmile je dotyčný zpozoroval, začal je prý bezdůvodně sprostě urážet,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

V přítomnosti strážníků se pachatel po chvíli nakonec uklidnil a uznal, že spoušť má na svědomí. Problém ale byl, že neměl u sebe doklady, které chtěla hlídka vidět. Do městské části proto přijeli policisté, kteří vyloučili spáchání trestného činu.

Z nedávné minulosti měl muž na svém kontě víc takových incidentů, podezřením z přestupků proti veřejnému pořádku a občanskému soužití se budou zabývat úředníci. Strážníci pak ještě vyrozuměli pracovníky Brněnských komunikací, kteří zajistili odklizení střepů,“ dodala Skřivánková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Brno, Strážníci, Atak, Policie, Výtržnictví, Žabovřesky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem v Brně vadil muž, který mlátil pěstí do kapoty auta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.