Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cestující autobusu v Brně netušil, kolik mu je let. V krvi měl skoro čtyři promile

Opilý cestující kazil včera jízdu lidem jedoucím autobusem brněnské hromadné dopravy. Na linku 156 přišlo hlášení o potížistovi, který nereagoval na pobídku řidiče, aby vystoupil. Strážníci muži, který neznal svůj pravý věk, naměřili skoro čtyři promile alkoholu.

Hlídka, která si pro opilého cestujícího přišla do autobusu na brněnskou Bauerovu ulici, dotyčného poznala na první pohled. Muž spal, zabíral při tom několik sedadel najednou a byl z něj silně cítit alkohol. Strážníkům se ho po chvíli podařilo probudit a s vypětím všech sil jej vyprovodili z autobusu. „Zatímco vyžádaný doklad totožnosti muž hledal v malém pouzdře, kam se ani nemohl vejít, dával najevo nelibost, že musel vystoupit. Přitom strážníky hrubě urážel a zároveň se divil, že potřebují znát jeho identitu,“ popsal událost mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Když se strážníci ptali, zda má muž zdravotní problémy, opakovaně odpovídal, že ano. Hlídce navíc tvrdil, že je mu jednasedmdesát let, ukázalo se ale, že svůj věk dobře nezná, protože má o šest let méně. „Dechová zkouška přinesla výsledek 3,8 promile, a tak za asistence hlídky zamířil sanitkou na záchytnou stanici. Podezřením ze znevážení úřední osoby a tří dalších přestupků se bude zabývat správní orgán,“ řekl Šoba.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Free-Photos/Pixabay.com

Štítky opilost, cestující, autobus, doprava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující autobusu v Brně netušil, kolik mu je let. V krvi měl skoro čtyři promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.