Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Strážníci pomáhali dezorientovanému seniorovi, procházel se bosý a bez kalhot

Hlídka brněnské městské policie vyjížděla ke spoře oděnému seniorovi, který se zmateně procházel po venku. Strážníci i kolemjdoucí se o prochladlého muže postarali a předali jej do péče zdravotníků. Případ dezorientovaného seniora bohužel není ojedinělý.

Staršího muže, který se v nočních hodinách procházel parkem v brněnském Jundrově, zaregistroval náhodný svědek. Protože byl senior bosý a na sobě měl pouze trenýrky a tričko, rozhodl se dotyčný půjčit prochladlému muži ponožky a blůzu. Na místo také přivolal hlídku městské policie. „Muž strážníkům vysvětlil, že je na cestě domů. I přesto, že znal adresu a byl právě asi kilometr daleko od svého bydliště, připustil, že si není jistý, kterým směrem by měl vyrazit,“ popsala mluvčí brněnských policistů Markéta Skřivánková.

Dezorientovaného seniora zabalili strážníci do deky a do příjezdu sanitky jej nechali ohřát se ve služebním voze. „Zdravotníci staršího muže ošetřili a následně rozhodli o jeho převozu do nemocnice,“ řekla Skřivánková. Podle mluvčí se nejedná o jediný podobný případ, kterým se strážníci v poslední době zabývali. V minulém týdnu hlídku přivolali také lidé, kteří na ulici v Brně spatřili starší plačící ženu v domácím oblečení a papučích. „Hlídka městské policie informovala rodinu o jejím špatném psychickém stavu. Seniorka pak za asistence strážníků zamířila sanitkou do nemocnice,“ popsala Skřivánková.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky strážníci, zásah, senior, pomoc, obecní policie, Jundrov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci pomáhali dezorientovanému seniorovi, procházel se bosý a bez kalhot  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.