Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič v Brně otevřel dveře auta, narazila do nich cyklistka

Brněnští dopravní policisté řeší případ neznámého řidiče, který bez rozmyslu otevřel dveře svého zaparkovaného auta. Pravděpodobně si nevšiml jedoucí cyklistky, která se kvůli jeho konání dostala do kolize a upadla na silnici.

Incident se odehrál v Brně v ranních hodinách v úterý 24. srpna, o nehodě policisté informovali včera. Starší řidič světlého vozu Škoda Octavia zaparkoval své auto v ulici Hlinky a otevřel přední dveře, aby mohl vystoupit. V tu chvíli ale ve stejném směru jela na kole žena, která na překážku nestihla včas reagovat.

Po střetu s dveřmi cyklistka upadla na silnici a lehce se zranila. „Řidič otřesené ženě sice pomohl, ale zhruba po patnácti minutách z místa odjel, aniž na sebe zanechal kontakt,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb. Nehodu sice zachytil kamerový systém, ze záznamu však není čitelná státní poznávací značka vozidla. Dopravní policisté proto po řidiči stále pátrají.

„Otevírat dveře nebo boční stěny vozidla, jakož i nastupovat do vozidla nebo vystupovat z něho se smí jen tehdy, není-li tím ohrožena bezpečnost nastupujících nebo vystupujících osob ani jiných účastníků provozu na pozemních komunikacích,“ připomněl Šváb.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj PČR

Štítky nehoda, kolize, auto, cyklista, Brno, Pavel Šváb, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Brně otevřel dveře auta, narazila do nich cyklistka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.