Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žhář z Brna zapálil dva karavany a autobus

Brněnští policisté řešili v srpnu tři podezřelé požáry, které se odehrály během dvou týdnů. Vyšetřování ukázalo, že dvě obytná auta a autobus zapálil tentýž žhář. Pachatel, který skončil ve vazbě, byl pro žhářství již v minulosti trestaný.

Dvaačtyřicetiletý žhář odstartoval sérii požárů na začátku srpna v brněnské Bystrci, kdy zapálil zaparkovaný karavan značky Fiat. Způsobený požár, který muž omlouval experimentem s dezinfekcí, poničil také další tři auta a způsobená škoda se vyšplhala na 1,5 milionu korun.

Druhý požár založil muž o několik dní později, kdy ve zlosti po hádce s kamarádkou zapálil další karavan, tentokrát v brněnské Masné ulici. „Vedle kompletně shořelého obytného přívěsu byly žárem poškozeny v blízkosti zaparkované tři automobily a fasáda nedalekého domu. Škoda je opět velmi vysoká, výrazně přes půl miliónu korun,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Naposledy pachatel jednal v Kuřimi, kde kvůli jeho počínání pohltily plameny autobus. Muž měl dle svých slov zaspat při své cestě autobusem a dorazil až na konečnou stanici, což jej rozzuřilo. Na poničeném voze, na kterém si žhář vybil zlost, vznikla škoda dosahující necelého milionu korun. „Právě záběry z kamer pomohly muže, kterému už byli kriminalisté na stopě, usvědčit. Pachatel, který byl v minulosti mimo jiné i pro žhářství trestaný, je stíhaný vazebně. Policisté navíc zjišťují, zda nehraje podstatnou roli i v dalších vyšetřovaných případech," řekl Malášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky požár, žhář, trestný čin, Kuřim, karavan, Brno, Fiat, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žhář z Brna zapálil dva karavany a autobus  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.