Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ochranka v Brně zatřepala se zlodějem, vypadala z něj kokina

Na brněnském Mendlově náměstí došlo ke konfliktu mezi strážcem supermarketu a mladým zlodějem. Pracovník ochranky si všiml, že mladík se chová mezi regály podezřele, a tak si na něj počíhal u vchodu. Jakmile muže chytil, začaly z něj vypadávat cukrovinky. Všemu navíc přihlížela hlídka strážníků.

Zlodějovi svitla na naděje na úspěch ve chvíli, když si pracovník bezpečnostní agentury vybral slabší chvilku. Lapka se šikovně vysmekl a sprintoval Křížovou ulicí. Stihl to navíc ještě před příchodem strážníků, kteří si podezřelé situace všimli. Když pachatel uviděl, že jeho počínání neušlo pozornosti Městské policie Brno, změnil směr trasy a zamířil do Václavské ulice. Jenže po celou dobu úniku mu byla v patách hlídka, která nakonec slavila úspěch.

Na výzvy k zastavení vůbec nereagoval, místo toho vběhl do dvorního traktu a pokusil se přelézt zeď, která stála v cestě jeho útěku. Jenomže se mu smekla ruka a zřítil se na zem. Strážníkům tvrdil, že před nimi utíkal kvůli tomu, že  z policie má strach, a s ochrankou se popral, protože ho prý pracovník nečekaně chytl za rukáv a on se polekal,“ sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

V okamžiku chycení pachatele promlouvala s pracovníkem ochranky druhá hlídka městské policie a dozvěděla se, že čtyřiadvacetiletý mladík ze Žďárska nemá rozhodně čisté svědomí. Sekuriťák totiž vylíčil, že z mladíka při dopadení vypadaly pamlsky za 1200 korun. Následně strážníci zjistili, že muž má na svědomí daleko více prohřešků.

Strážníci si vyžádali opis z evidence přestupků a vyčetli, že mladý muž tam má už jedenáct záznamů. Předali ho tedy státním policistům jako důvodně podezřelého z trestného činu,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daria-Yakovleva/Pixabay

Štítky Brno, Strážníci, Ochranka, Krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochranka v Brně zatřepala se zlodějem, vypadala z něj kokina  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.