Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brňan pozlobil Okamurovce, hlasitou hudbou narušil mítink

Předvolební akce, která se konala v neděli v Brně, byla narušena sympatizantem jiné politické strany. Dotyčný, který nesouhlasil s programem SPD, pouštěl na mítinku hlasitou hudbu, jež obtěžovala přítomné příznivce Tomia Okamury.

Dvaatřicetiletý Brňan se rozhodl vyjádřit svůj názor na předvolební akci Český jarmark SPD, jež se konala na brněnském Zelném trhu. A to když v neděli přijel Tomio Okamura do Brna, aby společně s lídrem jihomoravské kandidátky Janem Hrnčířem představil program SPD.

Dotyčný se rozhodl pouštět hlasitou muziku z místa, kde měl postavený stánek. Na obtěžující zvuky si postěžovala jedna z účastnic  setkání. „Strážníkům muž sice ochotně předložil rozhodnutí o záboru veřejného prostranství, pouštěním hlasité hudby ale překročil zákon. Narušil totiž účastníkům pokojný průběh shromáždění,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Hlídce přiznal, že vyjadřuje nesouhlas s programem SPD a sympatizuje s jinou stranou. „Na výzvu strážníků ale muziku vypnul. I tak bude muset podezření z porušení zákona o právu shromažďovacím vysvětlovat u správního orgánu," dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky volební akce, mítink, spd, zásah, strážníci, Brno, hudba, Svoboda a přímá demokracie, Tomio Okamura, Jan Hrnčíř, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Altmann

To by mě zajímalo, jakou muziku pouštěl. Jestli to byl hip hop, techno, nebo metál, každopádně, svůj účel to splenilo:-).

Pondělí, 6. září 2021, 10:58Odpovědět

Brňan pozlobil Okamurovce, hlasitou hudbou narušil mítink  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.