Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Pachatelka se lstí vloudila do bytu v Brně a okradla majitelku

Neznámá drzá pachatelka se lživou lstí dostala do domova ženy v Brně. Tvrdila, že chce vidět rozměry jejího bytu a při tom ji okradla. Policisté před podobnými případy dlouhodobě varují a zejména starší občany nabádají, aby nepouštěli cizí lidi do svých domovů.

Šestatřicetiletou ženu vyrušila neznámá pachatelka, která zazvonila na zvonek u jejího bytu a požádala ji, aby ji nechala nahlédnout dovnitř. Prý si v domě zřizuje podnájem a ráda by viděla dispozice bytů sousedů. Ve chvíli, kdy ji žena vpustila do svého domova, začala pachatelka hrát, že se jí udělalo velmi zle a potřebuje si sednout. „Uvnitř bytu pak využila krátké nepozornosti a ze stolku sebrala peněženku. I když částka, kterou tak získala, nebyla vysoká, majitelce krádeží způsobila značné problémy," řekl mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Přestože odcizená částka nebyla vysoká, musí si nyní žena vyřídit nové doklady. „Podobné situace nejsou vůbec ojedinělé, podvodníci a zloději se pod různými legendami snaží dostat do bytu, kde vás okradou. Nevpouštějte cizí osoby do bytu a chraňte si své soukromí. Nikdy totiž jistě nevíte, kdo je za dveřmi," varoval Chaloupka.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, krádež, byt, policisté, Brno, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pachatelka se lstí vloudila do bytu v Brně a okradla majitelku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.