Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Dezorientované seniorce pomohli brněnští strážníci, odvezli ji domů autem

Když si to situace žádá, pomáhají strážníci i u případů, které nemají v popisu práce. Hlídka brněnské městské policie, jež přijela prověřit stav dezorientované starší ženy, se například rozhodla, že seniorce pomůže a doprovodí ji až k domovním dveřím.

Brněnští strážníci vyrazili ženě na pomoc poté, co na upozornil řidič nočního autobusu u hlavního nádraží. Šestaosmdesátiletá seniorka se vydala na jízdu špatným spojem a nebyla si jistá, kde přesně se nachází. Ačkoli neměla žádný očividný problém s komunikací a přesně znala svoji adresu i zdravotní stav, nebyla schopná hlídce říci, kam se před jedenáctou hodinou večerní sama vydala.

„Řidič o ní dal městské policii vědět právě kvůli její špatné orientaci. Starší dámu zřejmě vyvedlo z míry, že po Brně už v tuto hodinu nejezdí tramvajové linky, na které je zvyklá, ale pouze noční autobusové rozjezdy,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Přestože žena děkovala za pomoc s tím, že se domů již dokáže vrátit sama, dovezli ji strážníci do bezpečí domova pro jistotu svým služebním automobilem a doprovodili ji až ke dveřím.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv MP Brno

Štítky strážníci, senior. pomoc, dezorientace, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dezorientované seniorce pomohli brněnští strážníci, odvezli ji domů autem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.