Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena z jižní Moravy poslala 700 tisíc korun muži, který se schovával za fotku herce

Scénář, před kterým policisté neúnavně varují, se opět opakoval. Další žena, tentokrát z Hodonínska, se obrátila na policii poté, co se stala obětí neznámého podvodníka. Muž, kterého potkala na sociální síti, jí namluvil, že potřebuje peníze na léčbu svého vážně nemocného otce. Důvěřivá Jihomoravanka mu postupně poslala několik set tisíc korun.

Žena z Hodonínska se pravděpodobně stala obětí neznámého podvodníka ze zahraničí. Před několika měsíci ji na sociální síti kontaktoval mladý pohledný muž z ciziny. Ten si během několika měsíců postupně získával její důvěru a poté dotyčnou začal přesvědčovat o tom, že potřebuje finanční obnos na léčbu svého těžce nemocného otce. 

„Po ujištění o vzájemných sympatiích a získání důvěry napsal neznámý muž, že se jeho otec dostal do velkých problémů. Měl být vážně nemocný a hospitalizovaný ve státu Mali. Bylo potřeba získat peníze na jeho léčbu,“ popsal mluvčí policie Petr Zámečník.

Zaplatila poplatky za cestu i právníka

Ženu smutný příběh dojal a finanční částku nakonec cizinci poslala. Virtuální přítel jí však oznámil, že ho po cestě za jeho otcem potkala řada dalších nesnází. Nejprve se kvůli nešťastným okolnostem ocitl ve vězení, ze kterého se potřeboval dostat. Na kauci mu naivní žena poslala další peníze. Pak následovaly poplatky za cestu z Mali a platba právníkům. Celkově Jihomoravanka věnovala neznámému muži téměř 700 tisíc korun.  

„Po celou dobu jí nebylo podezřelé, že Francouz, za kterého se muž vydával, používal mobilní číslo s předvolbou Pobřeží Slonoviny. Nedivila se ani tomu, že transakce mířily na různé účty do různých států,“ doplnil Zámečník. Žena odhalila klam až v okamžiku, kdy jí rodinní příslušníci upozornili na to, že fotka na profilu jejího kamaráda patří ve skutečnosti argentinskému herci. 

Případů válečných veteránů, vojáků či zahraničních lékařů, kteří připravili své oběti o statisíce korun, řeší policisté stále více. Je proto velmi důležité si vždy ověřovat identitu svých internetových protějšků a neposílat peníze nikomu, koho jste nikdy předtím neviděli. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky policie, podvod, internet, peníze, léčba, Jihomoravský kraj, okres Hodonín, Mali, Pobřeží slonoviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislava Blažkova

Ty ženské jsou opravdu vypatlané,a to jsem z jejich vrhu...neumím si představit,že bych někomu poslala 700 tisíc!!!!

Čtvrtek, 2. září 2021, 15:51Odpovědět

Žena z jižní Moravy poslala 700 tisíc korun muži, který se schovával za fotku herce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.