Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Muž v Brně ohrožoval lidi sekerou. Svědomí zpytoval na záchytce

Brněnští strážníci včera řešili případ muže ohrožujícího lidi několik desítek centimetrů dlouhou sekerou. Nebezpečného hříšníka uklidnila až želízka na rukou a po činu putoval střízlivět na záchytnou stanici.

Na brněnské strážníky se v úterý odpoledne obrátil rozrušený host sedící na restaurační zahrádce v Jánské ulici. Přistoupit k němu měl cizí mladý muž, který žádal peníze a když jeho požadavku nebylo vyhověno, začal být agresivní. Volajícího urážel, plivnul mu na stůl a nakonec na něj z pouzdra za opaskem vytáhnul sekeru. Zbraní s dlouhou čepelí před ním mával.

Před řáděním se běžel host schovat do budovy restaurace. Pětadvacetiletý opilý muž se však ani poté neuklidnil a s nástrojem v ruce pokračoval dál do Poštovské ulice. „Tam ho našli i strážníci, když právě sprostě pokřikoval na zaměstnance místního podniku. Také jemu prý mladý muž hrozil sekerou. Jeho špatná koordinace a artikulace nasvědčovala tomu, že by mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Sekeru hlídka objevila mezi věcmi, které muž pohodil na ulici. Více zbraní u sebe neměl. Protože byl podnapilý a vyjadřoval se zmateně, zamířil po činu na záchytnou stanici, kde ze svého jednání střízlivěl. „Republikoví policisté vyloučili spáchání trestného činu. Muž se tedy bude po vystřízlivění zodpovídat správnímu orgánu za přestupek proti občanskému soužití,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno

Štítky zásah, ohrožení, záchytná stanice, přestupek, sekera, záchytka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně ohrožoval lidi sekerou. Svědomí zpytoval na záchytce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.