Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté pohrozili zbraní řidičce z Brněnska, jež je vyzvala na honičku

Jihomoravští policisté absolvovali dramatickou automobilovou honičku, na kterou je vyzvala ve Vranovicích na Brněnsku dvaadvacetiletá žena ve voze značky Volkswagen. Ujíždějící řidička zvládla náporu policistů vzdorovat šest kilometrů, poté její jízda skončila v Uherčicích v poli.

Hlídka policistů se nejdříve domnívala, že ji na souboj vyzval pětadvacetiletý muž, který se jim rovněž snažil před několika dny ujet. Scénář incidentu byl totiž totožný. Policisté dotyčnou řidičku vyzvali k zastavení, jenže ta šlápla na plyn. Po asi šestikilometrové honičce s mnoha přestupky odbočila na polní cestu a skončila v poli.

Tam policisté osádku automobilu, která byla mimo jiné ve stejném obsazení jako při minulé stíhací jízdě, po hrozbě namířenou služební zbraní zadrželi. Za volantem automobilu, který stále nemá sjednané povinné pojištění, ale tentokrát seděla o tři roky mladší žena,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hříšnice nebyla pod vlivem alkoholu, ale nelze vyloučit, že řídila pod vlivem drog. Test na přítomnost omamných látek totiž odmítla. Přesto jí policisté sebrali řidičský průkaz a ještě zpacifikovali druhého člena posádky. „Spolujezdec se pokusil z místa utéct. Jeho počínání bylo ale marné,“ dodal Malášek.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Honička, Test na drogy, Doprava, Brněnsko, Volkswagen, Uherčice, Vranovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pohrozili zbraní řidičce z Brněnska, jež je vyzvala na honičku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.