Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Řidič dodávky zničil na brněnské křižovatce semafor a ujel

Na rušné křižovatce v Brně mezi ulicemi Cejl a Koliště se polámal semafor, když do něj narazil řidič dodávky, který následně ujel. Část ochranného krytu zařízení spadla na silnici přímo pod kola projíždějícího auta. Na případ upozornil svědek strážníky, kteří se zapojili do vyšetřování nehody.

Oznámení o nehodě dostala Městská policie Brno v pondělí odpoledne. Šofér ve chvíli, kdy rozměrné vozidlo odbočovalo na křižovatce, vrchní částí dodávky narazil do světelného zařízení umístěné na rohu budovy. Semafor se po kolizi zkřivil a vychýlil ze své osy zhruba o třicet stupňů.

Jeden z jeho krytů spadl na zem pod kola dalšího projíždějícího vozidla. Osobu sedící za volantem to ale evidentně nijak nerozhodilo a pokračovala v jízdě. Strážníci zjistili, že dopravní značení je sice poničené, ale funkční,“ uvedla brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

O incidentu se od strážníků dozvěděli na Brněnských komunikací, kteří prověřili, jestli bude nutné zastavit dopravu či omezit plynulost provozu. Hlídka získala kamerový záznam, ze kterého je čitelná registrační značka vozidla, a předala informace republikovým policistům, kterým bude mít řidič co vysvětlovat.

Řidiči za tento dopravní přestupek hrozí pokuta do pěti tisíc korun, zákaz činnosti až na půl roku a přičteno mu bude sedm bodů,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP BRNO

Štítky Brno, Strážníci, Kamery, Řidič, Náklaďák, Policie, Semafor, Glacis, Cejl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič dodávky zničil na brněnské křižovatce semafor a ujel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.