Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Muž v Brně pobíhal po bytě s nožem, rozbil okno a vyhazoval z něj bankovky

Nesnadný případ muže s akutní psychózou řešili brněnští policisté. Brňan, který trpěl bludy, rozbil okno svého bytu a vyhodil z něj na ulici peníze. Navíc se choval takovým způsobem, že se lidé bydlící v okolních bytech báli o své zdraví. Situaci vyřešila zásahová jednotka.

Neobvyklé noční chování svého souseda nahlásil jeden z obyvatel brněnského sídliště. Dotyčný jej totiž vyděsil svým běsněním, při němž rozbil okno bytu a vyhodil z něj ven na ulici významný obnos peněz ve velkých bankovkách. Pak po bytě zmateně pobíhal s nožem v ruce a hlasitě při tom vykřikoval tak, že se sousedé báli o své i jeho zdraví. Situaci přijeli zklidnit státní policisté, jejichž vyjednavač s mužem komunikoval přes dveře. 

Dotyčný ale ani přes nabádání dveře do bytu neotevřel. Navíc bylo policistům podle jeho řeči jasné, že trpí bludy. „Dovnitř tak musela nakonec násilím vstoupit zásahová jednotka, aby jej zajistila. Pro akutní psychózu byl předán do péče zdravotníků,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka. Zasahující policisté zároveň zajistili hotovost, která se válela na ulici.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky zásah, policie, Brno, peníze, okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně pobíhal po bytě s nožem, rozbil okno a vyhazoval z něj bankovky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.