Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Do Brna přijel muž z Karvinska. Opil se, nadzvedl tričko a ukázal zbraň

Na brněnském Moravském náměstí strašil lidi výstřední jednačtyřicetiletý muž z Karvinska. Host ze severní Moravy měl za pasem zasunutou střelnou zbraň a záměrně nadzdvihával tričko, aby ji mohl ukázat náhodným kolemjdoucím. To se mu nakonec vymstilo, protože jeden ze svědků přivolal do akce městkou policii.

Případ se odehrál včera v noci přibližně kolem druhé hodiny u jezdecké sochy markraběte Jošta. Právě v tu dobu dostali strážníci hlášení od všímavého svědka, jenž měl obavy o bezpečnost Brňanů. Hlídka na nic nečekala a vyrazila do historického centra, aby se o všem přesvědčila. 

„Jedna z hlídek podezřelého muže našla jen o několik desítek sekund později na náměstí Svobody. Zbraň měl opravdu připevněnou na opasku a naaranžovanou tak, aby byla vidět rukojeť,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem, který uvedl, že se jednalo o nabitou vzduchovou pistoli.

Strážníci potížistu důrazně vyzvali, aby zbraň odložil na zem. Jakmile výzvu uposlechl, přišel další pokyn, kterým bylo podrobení se dechové zkoušce. Severomoravan nadýchal přes dvě promile, čímž si zadělal na další problémy.

Nošení zbraně v opilosti je podle zákona na veřejných místech zakázané a ani za jiných okolností ji držitel nesmí mít viditelně. Strážníci tedy pro podezření ze dvou přestupků předali případ státním policistům,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP BRNO

Štítky pistole, historické centrum, strážníci, policie, zásah, Brno, okres Karviná, zbraň, Severní Morava, Moravské náměstí, Jošt Moravský, Náměstí Svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aleš Böhm

Dneska večer jsem přijechal z Karvine, zašel na jedno bo žizeň jak cyp a už to všeci vi. Sice jsem jel aji přes severní Moravu, ale vyjížděl jsem ze Slezska.

Středa, 11. srpna 2021, 23:04Odpovědět

Jan Zelený

Petr Adamus...žádná "protizbrojní klasika". Na fotce je opravdu vzduchová pistole takzvaný "flusbrok"

Středa, 11. srpna 2021, 19:44Odpovědět

Do Brna přijel muž z Karvinska. Opil se, nadzvedl tričko a ukázal zbraň  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.